ACTI

ACTI TAC plus 5kg: verhoogt de ESSENTIËLE alkaliniteit van het water - 5 kg.

€17,95
5000
Op voorraad
1-3 dagen werkdagen

Productomschrijving

ACTI TAC plus: verhoogt de ESSENTIËLE alkaliniteit van het water
De carbonaathardheid (TAC), ook bekend als alkaliniteit, geeft de concentratie van carbonaten en bicarbonaten in het water aan. TAC Plus van Acti is ontworpen om de alkaliniteit in evenwicht te brengen. Een optimale alkaliniteit is essentieel voor een gebalanceerde pH-waarde in het zwemwater.
Externe factoren, zoals veranderend weer of het gebruik van chemische stoffen, kunnen invloed hebben op de pH-waarde. Door de alkaliniteit in het water in balans te houden, worden extreme schommelingen in de pH-waarde verminderd, wat resulteert in een betere waterbalans. TAC Plus verhoogt specifiek de alkaliniteit van het zwemwater.
 
Beschrijving
ACTI TAC plus voor het zwembad Hou de balans in je zwemwater met behulp van ACTI TAC. Met ACTI TAC plus verhoog je de alkaliniteit van het zwemwater. Maak gebruik van ACTI Plus om de pH-waarde te verhogen. Voer eerst een test uit om te meten wat de totale alkaliniteit is van het zwembad. Op basis van de tester kun je zien hoe je de alkaliniteit verder in balans krijgt.
 
Alkaliniteit regelen
Een juist afgestelde TAC vergemakkelijkt de afstelling van de pH. Voor een goede werking van het zwembad moet de TAC (alkaliniteit) minimum 10°F(hardheid in Franse graden) zijn. Bereken de TAC van jouw zwembad met de TAC-test of met professionele apparatuur. Je hebt 17g TAC-PLUS nodig per m3 water om de TAC met 1°F te doen stijgen. Los de hoeveelheid product op in een emmer water en vervolgens gelijkmatig over het wateroppervlak verdelen (laat de circulatiepomp gedurende enkele uren draaien).
 
Het komt zelden voor dat de TAC waarde in het water te hoog is. Indien dit volgens de metingen toch het geval blijkt te zijn, kan de TAC waarde verlaagt worden d.m.v. regulier gebruik van het zwembad of door het toedienen van TAC min.
 
Gebruiksaanwijzing
Een juist afgestelde TA (totale alkaliniteit) is essentieel voor een stabiele pH. 
Indien de TA van het water zich tussen 100 en 150ppm bevindt, zal de pH stabiel blijven.
 
Belangrijk! Nooit mengen met andere (zwembad)chemicaliën.
 
Altijd het product aan water toevoegen, nooit andersom. Het product oplossen in een emmer water en vervolgens gelijkmatig over het wateroppervlak verdelen.

150gr product in 10m3 water verhoogt de TA met ongeveer 10ppm.

Per behandeling nooit meer dan 300gr per 10m3 doseren.

Controleer voortdurend de TAC. Koel, droog en in een gesloten verpakking bewaren.

Klanten kochten deze producten ook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »