Zwembad circulatie pompen

Zwembad circulatie pompen

Wij leveren meerdere zwembad circulatie pompen met verschillende eigenschappen. Als eerste is de benodigde pompcapaciteit van belang. Kijk daarbij goed naar de inhoud van het zwembad en de benodigde capaciteit om het water voldoende in beweging te houden. In principe geldt: inhoud zwembad in kubieke meters (m³) / 4 = de benodigde pompcapaciteit per uur. Er kan echter sprake zijn van verschillende weerstanden door hoogteverschil, lang leidingwerk of verwarming.

Energiezuinige zwembadpomp

Met een energiezuinige zwembadpomp, ook wel variabele zwembadpomp genoemd, ben je in staat om uw zwembad tegen een veel lagere prijs brandschoon te houden. Dankzij deze nieuwe soort zwembadpompen verbruik je namelijk gemiddeld 80% minder energie. Dit omdat je het debiet en de snelheid geheel zelf of automatisch kunt regelen. In tegenstelling tot standaard zwembadpompen, die niet anders kunnen dan op volle kracht draaien. Dankzij de pomp met frequentieregeling wordt het zwemwater ook vele malen beter gefilterd omdat het water in rustiger tijden veel langzamer door het filter kan lopen en het vuil zich beter af kan zetten. Bovendien zijn ze dan veel stiller.

Watergekoelde zwembadpomp

De watergekoelde zwembadpomp kan bovenstaande eigenschappen combineren, maar is bovendien nog eens beduidend stiller. Dit omdat het zwembadwater door de motor zélf loopt en daarmee geluiden absorbeert. Bovendien verwarmd hij dan ook nog eens het zwembadwater en kan hij opgesteld worden in de kleinste ruimtes zónder ventilatie behoefte.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »